Onderhoud

Een unieke houten tafel is een prachtig natuurproduct die vandaag de dag veel gebruik wordt. Bijna elke houtsoort is perfect te verwerken met de allermooiste tafels als resultaat. De veelzijdigheid van hout zorgt er voor dat het één van de meest verwerkte producten is die je terugziet in veel interieurs. Heb jij een prachtige, unieke houten tafel in jouw bezit? Dan geven wij je een aantal tips voor het onderhoud aan deze tafel!

De eigenschappen van hout.

Hout is een natuurproduct dat door veranderingen van luchtvochtigheid en temperatuur kan gaan werken. Voornamelijk zie je onderhouden tafeldat lijmnaden kunnen gaan verschuiven op den duur of het blad kan hol of bol gaan staan. Je kan het werken van hout beperken door te zorgen voor een continuïteit van de kamertemperatuur. Wij raden aan om deze tussen de 15 en 24 graden te houden. De luchtvochtigheidsgraad in huis dient rond de 55% te zijn, dit zorgt voor de beste condities. Zorg er verder voor dat uw eiken tafel of boomstam tafel niet in direct zonlicht staat. Wanneer dit wel het geval is kan de tafel gaan verkleuren na verloop van tijd. Het klinkt misschien wat gek maar u zou kunnen beginnen met het verplaatsen van meubels een in de zoveel tijd. Dan krijgt ieder meubels stuk dus ook uw tafel nieuwe invalshoeken van het licht. Plaats tot slot de tafel niet direct naast een warmtebron zoals een kachel, open haard, radiator of CV. Met deze tips zorg er voor dat jouw eiken tafel voor veel woongenot zal zorgen!

Robuuster Wonen Het hout dat Robuuster Wonen gebruikt voor onze eiken of boomstam tafels is uniek en karakteristiek in elk opzicht. Het spreekt voor zich dat geen enkel meubel gelijk is van structuur of kleur. Om het meubel zijn doorleefde uitstraling te geven, wordt het hout geselecteerd op natuurlijke defecten, welke wij bewust niet verdoezelen en soms zelfs accentueren. Het robuuste uiterlijk ontstaat door de verschillen in structuren, tekeningen en kleuren. Ook kleine haarscheurtjes en noesten dragen bij aan een stoere tafel. Ondanks dat wij al onze tafels met veel liefde en zorgzaamheid voor u bewerken heeft iedere tafel zijn onderhoud nodig om zijn unieke uiterlijk te behouden.

Onze tips en tricks voor een duurzaam resultaat!

Natuurlijk wil jij jou tafel beschermen tegen vlekken van bijv. etenswaren en drank, dan adviseren wij een matte beschermlak of olie welke geschikt is voor de door jouw aangeschafte houtsoort. Vraag ons om advies ook als u elders een meubel product heeft aangeschaft en u heeft vragen over het onderhoud hier van. (let op, onze boomstam tafels wordt al geleverd inclusief deze laag). Plaats hete pannen of kopjes niet zonder een onderzetter op uw tafel. Let op! Door onderzetters van kurk kunnen de warmte en vocht toch op uw tafel terecht komen. Zoals hier boven aangegeven: houd rekening met de luchtvochtigheid in huis. Probeer dit zoveel mogelijk tussen de 50 en 60% te houden. Wij raden aan de temperatuur tussen de 14 (s’ nachts) en 24 (overdag) te houden. Onverhoopt toch geknoeid op uw tafel? geen probleem! neem deze direct even af!